• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni iš šeimos mėgstamiausių patiekalų su vištiena yra tie, kuriuos ruošiu azijietišku stiliumi, su saldžiarūgštėmis daržovėmis ir padažu. Šiandien pietums labai panašiai – vištiena su morkomis ir žirneliais medaus ir sojos padaže. Taip skanu, kad galima pirštelius apsilaižyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Vieni iš šeimos mėgstamiausių patiekalų su vištiena yra tie, kuriuos ruošiu azijietišku stiliumi, su saldžiarūgštėmis daržovėmis ir padažu. Šiandien pietums labai panašiai – vištiena su morkomis ir žirneliais medaus ir sojos padaže. Taip skanu, kad galima pirštelius apsilaižyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min.

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos/filė;
  • Druskos pagal skonį;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. vištienos pr.;
  • 1 a. š. saldžios paprikos pr.;
  • 0,5 a. š. česnako granulių;
  • Kukurūzų krakmolo, apvolioti;
  • Aliejaus, kepimui;
  • Sezamo sėklų, pabarstyti.

Padažui:

  • 2 morkos;
  • 2 saujos šaldytų žirnelių;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • 2 v. š. pomidorų padažo;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 v. š. ryžių acto;
  • 1 v. š. aštraus padažo (nebūtina);
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 3 v. š. vandens.

​​​​​Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, prieskoniais. Sudedame į maišelį. Ten pat suberiame krakmolą. Pripučiame į maišelį oro, užsukame maišelį, kad oras neišeitų ir gerai pakratome. Taip vištiena tolygiai apsigaus krakmolu.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame vištieną, kol gražiai apskrus ir iškeps. Atidedame vištieną į šalį.

Morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome lazdelėmis arba šiaudeliais, kaip jums patogiau. Morkas sudedame į keptuvę, kur kepė vištieną ir pakepiname, kol šiek tiek apskrus. Suberiame žirnelius ir sudedame vištienos gabalėlius. Padažui skirtus produktus sumaišome ir supilame į keptuvę. Gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas sutirštės.

Į lėkštes dedame virtus ryžius, ant viršaus vištienos ir daržovių gabalėlius, pabarstome sezamo sėklomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų