REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Kotrynos Starkienės tiramisu

Šį šeštadienio rytą TV3 laida „Kotrynos burtai“ ir toliau kvies ruoštis nenumaldomai artėjančioms Velykoms. O kadangi iki jų lieka tiek nedaug, Kotryna Starkienė atskleis puikius, tačiau didelių pastangų nereikalaujančius receptus, kurie tikrai pavyks visiems.

3

Šį šeštadienio rytą TV3 laida „Kotrynos burtai“ ir toliau kvies ruoštis nenumaldomai artėjančioms Velykoms. O kadangi iki jų lieka tiek nedaug, Kotryna Starkienė atskleis puikius, tačiau didelių pastangų nereikalaujančius receptus, kurie tikrai pavyks visiems.

REKLAMA

„Šioje laidoje parodysiu, kaip paruošti patiekalus Velykų stalui, kai neturite labai daug laiko ar noro stovėti prie puodų. Gaminsiu įdarytus kiaušinius su sūrio traškučiais, o desertui – citrininį tiramisu“, – sako ji ir kviečia gražiausią pavasario šventę pasitikti kartu.

Citrininio tiramisu receptą Kotryna išduoda jau dabar, o įdarytų kiaušinių receptą išvysite laidoje.

Pirmajam (citrininiam) kremui reikės:

4 kiaušinių;

4 kiaušinių trynių;

250 g cukraus;

115 g sviesto;

3 citrinų.

Antrajam kremui reikės:

300-400 g sausainių „Lady Fingers“;

500 g maskarponės sūrio;

250 g riebios grietinėlės.

Sirupui reikės:

250 g vandens;

100 g cukraus;

2 citrinų;

kelių šaukštų citrininio likerio „Limoncello“.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga

Pirmiausiai paruoškite citrininį kremą. Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų supilkite į puodą ir gerai išmaišykite plakimo šluotele. Į tą patį puodą supilkite iš citrinų išspaustas sultis ir suberkite smulkiai sutarkuotą citrinų žievelę. Puodą pastatykite ant viryklės ir, kaitindami ant vidutinės kaitros, nuolat maišykite plakimo šluotele. Kaitinkite tol, kol kremas sutirštės. Tuomet puodą nuimkite nuo viryklės ir perkoškite per sietelį. Kremą supilkite į dubenį ir tuoj pat sudėkite sviestą bei viską gerai išmaišykite. Kremą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve.

REKLAMA

Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį ir cukrų. Citrinų žievelę nulupkite, o sultis išspauskite. Viską sudėkite į tą patį puodą. Pastatykite ant viryklės ir kaitinkite puodą tol, kol viskas užvirs ir ištirps cukrus. Sirupą perkoškite ir supilkite į dubenėlį. Palaukite, kol atvės, o tuomet supilkite  ir likerį.

Paruoškite kremą. Maskarponės sūrį maišykite tol, kol taps vientisas. Tuomet į jį supilkite pusę citrininio kremo. Išmaišykite iki vientisos masės. Grietinėlę išplakite ir sudėkite į kremą. Atsargiai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Suformuokite desertą: sausainius pamirkykite į sirupą ir išdėliokite pirmąjį sluoksnį inde, kuriame patieksite desertą. Ant viršaus sudėkite pusę paruošto kremo ir išlyginkite paviršių. Sudėkite antrąjį sluoksnį sausainių pamirkytų sirupe, o ant viršaus – likusį kremą. Gerai išlyginkite paviršių ir supilkite likusį citrininį kremą. Išlyginkite paviršių, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį. Skanaus!

 „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų