• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos žiūrovams Vytaras Radzevičius yra pažįstamas iš kulinarinių nuotykių aplink pasaulį, supažindindamas maisto ruošimo mėgėjus su neįprastais receptais. Tačiau ekrane energijos nestokojantis kulinaras namuose renkasi ramybę ir laiką leidžia su šeima.

12

Televizijos žiūrovams Vytaras Radzevičius yra pažįstamas iš kulinarinių nuotykių aplink pasaulį, supažindindamas maisto ruošimo mėgėjus su neįprastais receptais. Tačiau ekrane energijos nestokojantis kulinaras namuose renkasi ramybę ir laiką leidžia su šeima.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt V. Radzevičius pristatė kulinarinius ypatumus, kuriais pasinaudoti gali kiekvienas.

Nuolatos bando kažką kito

Paklaustas, ar namuose laiką leidžia judriai, ar ramiai, V. Radzevičius atsakė, jog būtų malonu sulaukti daugiau ramybės – namuose verda veiksmas.

„Norėtųsi, kad namai būtų ramūs, bet tai ne visada pavyksta, nes yra visokių veiklų. Todėl net ir namuose yra judrumo, sunku sėdėti vietoje. Žinoma, visada yra noras ramiai pailsėti. Aš labai mėgstu tylius ramius vakarus, žiūrėti futbolą ar gerą filmą sodyboje ištiesus kojas ir nieko nedarant, aš tada tingiu net arbatos pasidaryti“, – paaiškino V. Radzevičius.

Kulinaro namuose – patiekalų įvairovė, V. Radzevičius nuolatos gamina kažką kito.

„Aš mėgstu patiekalus gaminti iš naujo, yra kurie kartojasi, tačiau pabandau ir naujų. Kai gaminu naują patiekalą, jį ragaujame visi kartu, vyksta šeimos įvertinimas, gaminį adaptuojame ir tobuliname. Todėl aš negaliu pasakyti, kad reguliariai gaminu tik vieną patiekalą.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, šią vasarą šeimai atvažiavus į sodybą dariau plovą su antiena. Antiena dabar yra „ant bangos“, o plovas su ja – labai įdomus. Taip pat dariau vengrišką guliašą ir kitus patiekalus, visada mėgstu įvairovę“, – pasakojo pašnekovas.

REKLAMA

Šiuo metu V. Radzevičius yra atradęs receptą, kurį bandys pasigaminti greitu metu, jis yra iš Prancūzijos alpių, Savojos – „Tartiflette“. Jis gaminamas iš bulvių, šoninės ir sūrio, yra visiškai nesudėtingas, tačiau šaltuoju metų laiku turėtų būtų skanus ir sušildantis.

Kiekvienas gali ieškoti egzotinių skonių

V. Radzevičius pasidalino, kad per kelias dienas šeimą gali pradžiuginti skirtingų regionų patiekalais. „Būna, kad vieną dieną pasidarai indiškus pusryčius, raudonųjų lęšių omletą, jis yra labai baltymingas ir skanus, ypač jei pasidarai aštriau. Kitą dieną užsinori Tajų virtuvės, tada išsiverdi Tom Yam sriubos su krevetėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Jei turiu laiko, aš mėgstu namie gaminti vietnamietišką Pho Bo sriubą iš jaučio uodegų, bet ją gaminti tenka ilgai, virti reikia apie šešias valandas. Variacijų yra visokių, nes kartais patraukia į tam tikrą šalį, užsinori gero mėsos kepsnio ir tada kepi mėsą“, – apie spontaniškas idėjas kalbėjo V. Radzevičius.

Kulinaras kreipėsi į egzotiškesnius patiekalus norinčius gaminti lietuvius – rasti produktų nėra sunku. „Lietuvoje yra didžiulis pasirinkimas, prekybos centruose yra „Pasaulio skonių“ skyriai, iš tiesų nesudėtinga rasti pačių įvairiausių produktų ir padažų. Vienintelis dalykas, kurio neaptinku, yra Galangalas, tai imbiero šaknis, tik stipresnio skonio. Jis yra populiarus Tajų virtuvėje, tačiau vietoje jo gali naudoti imbierą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visa kita galima rasti, o kartais jei ko ir nerandi, panaršius internete galima rasti produktų, kuriais pakeitus recepto dalis gausi tą patį skonį. Pavyzdžiui, japonišką ryžių vyną galima pakeisti portugališku Cheresu ir rezultatas gaunasi labai panašus“, – dalinosi pašnekovas.

V. Radzevičius juokėsi, kad neskanių patiekalų stengiasi negaminti, tačiau visada yra savitų skonių, kurie žmonėms nepatinka. Pavyzdžiui, daug kam yra nepriimtinas žuvies padažas, žmogui, kuris nėra jo ragavęs, padažas gali atrodyti labai keistas ir neskanus.

REKLAMA

Šeima dirba kartu

Paklaustas apie darbų pasiskirstymą šeimoje, V. Radzevičius kalbėjo nedaug – tokio dalyko jo šeimoje nėra. „Darbus dirba tas, kas gali. Mes jų nesidaliname į vyriškus ir moteriškus, vienas turi laiko ir gamina valgyti, kitas užsiima namų ūkio darbais. Mes abu užsiėmę žmonės, tad ir skalbinius į skalbimo mašiną įmeta tas, kas gali“, – paaiškino pašnekovas.

Tęsdamas pasakojimą apie kulinariją, V. Radzevičius prasiminė, kad šeimoje gamina visi. „Žmona gamina salotas, dukra – desertus, sūnus gerai dirba su mėsainiais ir kitais mėsos patiekalais. Gamina arba tas, kas yra laisvas, arba susirenkame visa šeima, kiekvienas kažką pagamina, o tada būna bendri pietūs“, – pasakojo kulinaras.

REKLAMA

„Nežinau“, – besijuokdamas apie tobulos santuokos paslaptį prakalbo V. Radzevičius, – kažkas žmones „riša“, tikriausiai susitinka dvi puselės. Tačiau nereikia idealizuoti, kad viskas tobula, kad santykiai yra žydras dangus, nes būna ir žaibų.

Todėl manau, kad svarbiausia yra abipusė pagarba, pasitikėjimas ir tiesiog antros pusės radimas. Niekas nemėgsta pyktis, pasiburnoji ir viskas vėl būna ramu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų