Aguoninukas

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

25 g mielių;
500 g miltų;
125 ml pieno;
2 kiaušiniai;
250 g aguonų;
2 pakeliai po 250 g sviesto;
300 g cukraus;
150 g razinų.

Gaminimas

Mieles ištrinti su 2 šaukšt. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per karšto pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės ,,veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė.

Gairės: mielės, miltai, pienas, kiaušiniai, aguonos, sviestas, cukrus, razinos.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
 
 
 
Mielinis pyragas su varške

Mielinis pyragas su varške

2 2 2 2 2

 

Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai...

Gairės: kvietiniai miltai, kiaušinis, pienas, mielės, aliejus, cukrus, varškė, konservuotos kriaušės.

 
Pusrytinės gaivios salotos

Pusrytinės gaivios salotos

2 2 2 2 2

 

Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios...

Gairės: Nerūgšti varškė, ananasai, agrastai, persikai, vyšnios.

 
Močiutės mielinis pyragas su obuoliais

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais

1 1 1 1 2

 

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus....

Gairės: Močiutės mielinis pyragas su obuoliais, kiaušiniai, pienas, migdolai, sviestas, cukrus, citrina, druska, obuoliai, cinamonas.

 
Bananų ledai

Bananų ledai

1 1 1 1 1

 

Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į...

Gairės: Bananų ledai, pienas, juodasis šokoladas, baltasis šokoladas, riešutai, pabarstukai.

 
Šventinis šokoladinis tortas

Šventinis šokoladinis tortas

1 1 1 1 2

 

Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su...

Gairės: Šventinis šokoladinis tortas, kiaušiniai, miltai, cukraus pudra, kakava, šokoladas, sviestas, grietinė, cukrus, želatina, vaisiai.

 
Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis

1 1 1 2 2

 

Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti...

Gairės: Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis, kiaušiniai, cukrus, miltai, sviestas, medus, vanduo, druska.

 
Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis

2 2 2 2 2

 

Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po...

Gairės: Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis, kiaušinių baltymai, cukraus milteliai, grietinėlė, vanilinis cukrus, šviežios uogos.

 
Plikytos tešlos pyragaičiai

Plikytos tešlos pyragaičiai

1 1 1 1 2

 

Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome....

Gairės: Plikytos tešlos pyragaičiai, vanduo, miltai, sviestas, kiaušiniai, Rududu, avietės.

 
Varškės apkepas kitaip

Varškės apkepas kitaip

2 2 2 2 2

 

Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,...

Gairės: Varškės apkepas kitaip, aguonos, vanilinis cukrus, grietinė, lydytas sviestas, džiūvėsėliai, citrina, kiaušiniai, varškė.

 
Šokoladinis pyragaitis

Šokoladinis pyragaitis

1 1 1 1 1

 

Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą...

Gairės: Šokoladinis pyragaitis, sviestas, kiaušiniai, kakava, miltai, Rududu.

 
Kokosinkinai

Kokosinkinai

2 2 2 2 2

 

Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą...

Gairės: Kokosinkinai, cukrus, kokosas, kiaušinio baltymai, vanilinis cukrus.

 
Pyragėliai

Pyragėliai

2 2 2 2 2

 

Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti...

Gairės: pyragėliai, konservuoti persikai, cukraus pudra, ledai, pienas, grietinėlė, sviestas, vanduo.

 
Vaflių rageliai

Vaflių rageliai

1 1 1 1 2

 

Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti...

Gairės: Vaflių rageliai, kiaušiniai, cukrus, miltai, sviestas, vanilinis cukrus.

 
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

2 2 2 2 2

 

Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir...

Gairės: obuolių pyragas, kiaušiniai, miltai, sviestas, grietinė, migdolai, cinamonas, vanilinis cukrus.

 
Netikras šokoladinis pyragas

Netikras šokoladinis pyragas

2 2 2 2 2

 

Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus...

Gairės: Netikras šokoladinis pyragas, kiaušiniai, pienas, aliejus, cukrus, miltai, kepimo milteliai, gesinta soda, kakava, virti burokėliai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų