Aguoninukas

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

25 g mielių;
500 g miltų;
125 ml pieno;
2 kiaušiniai;
250 g aguonų;
2 pakeliai po 250 g sviesto;
300 g cukraus;
150 g razinų.

Gaminimas

Mieles ištrinti su 2 šaukšt. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per karšto pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės ,,veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė.

Gairės: mielės, miltai, pienas, kiaušiniai, aguonos, sviestas, cukrus, razinos.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
 
 
 
Šokoladinis tortas

Šokoladinis tortas

1 1 1 1 2

 

Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje...

Gairės: Šokoladinis tortas, kiaušiniai, cukrus, kefyras, sviestas, tarkuotas šokoladas, riešutai, pienas, citrinos sultys.

 
Šokoladiniai triufeliai

Šokoladiniai triufeliai

1 1 1 1 1

 

Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei...

Gairės: Šokoladiniai triufeliai, juodasis šokoladas, plakamoji grietinėlė, sviestas, medus, brendis, viskis.

 
Varškės pyragas

Varškės pyragas

1 1 1 1 1

 

Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į...

Gairės: Varškės pyragas, margarinas, miltai, cukrus, tryniai, druska, varškė, razinos, vanilė.

 
Napoleonas su lašiša

Napoleonas su lašiša

1 2 2 2 2

 

Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti...
 
Kalėdinis aguoninis vyniotinis

Kalėdinis aguoninis vyniotinis

2 2 2 2 2

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir...

Gairės: Kalėdinis aguoninis vyniotinis, kiaušiniai, cukrus, citrinos žievelė, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, pienas, sviestas.

 
Kalėdinis imbierinis keksas

Kalėdinis imbierinis keksas

2 2 2 2 2

 

Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti...

Gairės: Kalėdinis imbierinis keksas, sviestas, rudasis cukrus, kiaušiniai, pienas, medus, miltai, soda, cinamonas, romas.

 
Kepti obuoliai su riešutais ir medumi

Kepti obuoliai su riešutais ir medumi

2 2 2 2 2

 

Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius...

Gairės: Kepti obuoliai su riešutais ir medumi, citrinos sultys, kapoti riešutai, cinamonas.

 
Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

2 2 2 2 2

 

Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,...

Gairės: Kalėdiniai meduoliai, miltai, sviestas, medus, cukraus pudra, kiaušiniai, soda, gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas.

 
Kalėdinis obuolių pyragas

Kalėdinis obuolių pyragas

1 1 2 2 2

 

Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo...

Gairės: Kalėdinis obuolių pyragas, kiaušiniai, sviestas, kepimo milteliai, cukrus, miltai.

 
Naminiai guminukai

Naminiai guminukai

1 1 1 1 2

 

Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo...

Gairės: Naminiai guminukai, želė, želatina, cukrus, virintas vanduo, citrinų sultys.

 
Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose

Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose

2 2 2 2 2

 

Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),...

Gairės: Šokoladiniai kiaušiniai, šokoladas, sausainiai, cukrus, pienas, migdolai.

 
Velykinis keksas

Velykinis keksas

1 1 1 1 1

 

Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,...

Gairės: velykinis keksas, pyragas, sviestas, razinos, apelsinas, migdolai, cukraus pudra.

 
Sausainiai „Avinėliai“

Sausainiai „Avinėliai“

2 2 2 2 2

 

Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir...

Gairės: sausainiai, avinėliai, cukrus, citrinų sultys, sviestas.

 
Pyragėliai „Žąselės“

Pyragėliai „Žąselės“

2 2 2 2 2

 

Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti...

Gairės: žąselės, desertas, pyragaitis, pyragėlis, pyragėliai, kiaušiniai, cukrus, maistiniai dažai, rudas glajus.

 
Pyragėliai „Kiškučiai“

Pyragėliai „Kiškučiai“

2 2 2 2 2

 

Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,...

Gairės: pyragėliai, pyragėlis, pyragaitis, kiškučiai, razinos, kiaušiniai, cukrus, desertas, kiškutis.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų