Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Makaronai su krevetėmis

Makaronai su krevetėmis

1 1 1 2 2

 

Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite...

Gairės: makaronai, krevetės, aliejus, svogūnas, baltas vynas, grietinėlė, druska, pipirai, petražolės.

 
Lazanija

Lazanija

2 2 2 2 2

 

Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio...

Gairės: Jautienos faršas, balaziminis actas, svogūnai, česnakas, pomidorų tyrė, petražolės, druska, pienas, garstyčios, kiaušiniai.

 
Makaronai su šonine ir pievagrybiais

Makaronai su šonine ir pievagrybiais

2 2 2 2 2

 

Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir...

Gairės: makaronai, pievagrybiai, rūkyta šoninė, svogūnas, paprika, česnakas, fermentinis sūris, alyvuogių aliejus, petražolės, druska pipirai.

 
Lazanija su cukinija

Lazanija su cukinija

1 1 1 2 2

 

Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą...

Gairės: Malta jautiena, malta kiauliena, cukinija, pomidorai, saldi paprika, morka, svogūnas, česnakas, alyvuogių aliejus, bazilikas, druska, lazanija.

 
Kiaušiniais užkepti makaronai

Kiaušiniais užkepti makaronai

2 2 2 2 2

 

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį....

Gairės: kiaušiniai, makaronai, svogūnas, bazilikas, petražolė, krapai, sviestas, druska, juodieji pipirai.

 
Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas

Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas

2 2 2 2 2

 

Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles...

Gairės: Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas, grietinėlė, svogūnai, čili pipiras, aliejus, pomidorų padažas, druska.

 
Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

1 1 1 1 2

 

Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1...

Gairės: Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu, sviestas, svogūnas, česnakas, čiobreliai.

 
Kepenėlių tortas

Kepenėlių tortas

2 2 2 2 2

 

Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta...

Gairės: Kepenėlių tortas, manų kruopos, kiaušiniai, druska, pipirai.

 
Pistacijomis įdaryta višta

Pistacijomis įdaryta višta

2 2 2 2 2

 

Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda...

Gairės: Pistacijomis įdaryta višta, krutinėlė, razinos, abrikosai, grietinėlė, batonas.

 
Vištiena su spagetti makaronais

Vištiena su spagetti makaronais

2 2 2 2 2

 

Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su...

Gairės: Vištiena su spagetti makaronais, druska, skaldyti riešutai, raudonasis pipiras, sojos padažas, gvazdikėlis, imbieras, česnakas.

 
Vištienos pyragas

Vištienos pyragas

2 2 2 2 2

 

Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais...

Gairės: Vištienos pyragas, morkos, konservuoti žirneliai, petražolės, želatinos mišinys mėsai.

 
Vištiena su medumi

Vištiena su medumi

1 1 1 2 2

 

Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje...

Gairės: Vištiena su medumi, margarinas, druska, garstyčios, karis.

 
Švelni vištiena su abrikosais

Švelni vištiena su abrikosais

1 1 1 1 1

 

Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal...

Gairės: Švelni vištiena su abrikosais, pievagrybiai, grietinė, druska, ryžiai.

 
Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai

Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai

2 2 2 2 2

 

Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol...

Gairės: Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai, bulvytės fri, alyvuogių aliejus, druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas, česnakas.

 
Vištiena su kariu ir medumi

Vištiena su kariu ir medumi

2 2 2 2 2

 

Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną....

Gairės: Vištiena su kariu ir medumi, bulvės, česnakas, pipirai, karis, medus.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų