Kepta duona su pikantiška mišraine

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Duona;
kiaušiniai;
sūris;
česnakas;
majonezas;
aliejus;
druska.

Gaminimas

Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti, sutarkuoti sūrį ir kiaušinius (geriausiai per burokinę tarką), sumaišyti su majonezu ir tepti ant duonos.

Gairės: Kepta duona, pikantiška mišrainė, kiaušiniai, sūris, česnakas, majonezas, aliejus, druska.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kalmarai tešloje
Užkandėlė prie alaus
 
 
 
Krepšeliai su ikrais ir lašiša

Krepšeliai su ikrais ir lašiša

1 1 1 1 2

 

Į krepšelius dedame po šaukštelį raudonųjų lašišinių ikrų, aplink apjuosiame po...

Gairės: Krepšeliai su ikrais ir lašiša, alyvuogės, citrinos sultys, žalumynai.

 
Mišrainė prie alaus

Mišrainė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu...

Gairės: Mišrainė prie alaus, fermentinis sūris, majonezas, duonos džiuvėsėliai, česnakas, rūgštus obuolys, konservuotos pupelės.

 
Žirniai su spirgučiais

Žirniai su spirgučiais

1 1 1 1 2

 

Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską...

Gairės: Žirniai su spirgučiais, rūkyta šoninė, druska, pipirai, svogūnas, neriebūs lašinukai.

 
Aštrūs vištienos vėrinukai

Aštrūs vištienos vėrinukai

1 2 2 2 2

 

Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti...

Gairės: Aštrūs vištienos vėrinukai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, paprika, malti kmynai.

 
Česnakinis duonos bokštas

Česnakinis duonos bokštas

2 2 2 2 2

 

Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir...

Gairės: Česnakinis duonos bokštas, majonezas, fermentinis sūris, druska.

 
Kalmarai tešloje

Kalmarai tešloje

1 1 1 2 2

 

Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes....

Gairės: Kalmarai tešloje, krakmolas, druska, pipirai, miltai, kiaušiniai, kefyras, aliejus, majonezas.

 
Užkandėlė prie alaus

Užkandėlė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat...

Gairės: Užkandėlė prie alaus, morkos, balta duona, aliejus, česnekas, fermentinis sūris.

 
Lavašo suktinukas prie alaus

Lavašo suktinukas prie alaus

1 1 1 1 2

 

Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus...

Gairės: Lavašo suktinukas, užkandis, sūris, rūkyta lašiša, lydytas sūrelis.

 
Kepinukai

Kepinukai "Skanumėlis"

2 2 2 2 2

 

Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma....

Gairės: Užkandis prie alaus, kepinukai skanumėlis, majonezas, svogūnas, česnakas, rūkyta šoninė.

 
Aštrus kebabas

Aštrus kebabas

1 1 1 1 1

 

Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais...

Gairės: Aštrus kebabas, marinuoti agurkėliai, paperoni, majonezas, garstyčios, kiniški kopūstai.

 
Sviestinis Velykų avinėlis

Sviestinis Velykų avinėlis

1 1 1 1 1

 

Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės...

Gairės: Velykų avinėlis, sviestas, krienai, užkandis, druska.

 
Kiaušiniai kevale

Kiaušiniai kevale

1 1 2 2 2

 

Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau...

Gairės: Kiaušiniai kevale, druska, daržovės, miltai, užkandis, sviestas, margarinas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų