Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

2 g druskos;
150 g fermentinio sūrio;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai majonezo;
60 g miltų;
200 ml pieno;
1 g pipirų;
50 g sviesto;
2 svogūnai;
400 g vištienos be kaulų;
20 g vištienos sultinio.

Gaminimas

Kepsnelių gaminimas
Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka, įberti smulkiai supjaustytą svogūną ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti krakmolą, kiaušinius, majonezą, pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Paruoštą masę palikti 10 min pastovėti. Kepti kaip blynus.

Padažo gaminimas
Miltus šviesiai paskrudinkite. Vėliau miltus atskieskite pienu, sudėti nuplautus, griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir apie 10 min. pavirinkite. Sudėkite prieš tai riebaluose pakepintų smulkintų svogūnų, pagardinkite vištienos sultiniu ir sudėkite sviestą, pakaitinkite ant silpnos ugnies.

Garnyrui galima patiekti:
Šviežios virtos bulvės su krapiukais
Šviežių daržovių salotos

Į lėkštę dedame kepsnelius, juos užpilame paruoštu padažu, šalia sudedame virtas bulves ir šviežių daržovių salotas. Papuošiame krapų šakele.

Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
Virtinukai su mėlynėmis
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų