Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

2 g druskos;
150 g fermentinio sūrio;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai majonezo;
60 g miltų;
200 ml pieno;
1 g pipirų;
50 g sviesto;
2 svogūnai;
400 g vištienos be kaulų;
20 g vištienos sultinio.

Gaminimas

Kepsnelių gaminimas
Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka, įberti smulkiai supjaustytą svogūną ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti krakmolą, kiaušinius, majonezą, pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Paruoštą masę palikti 10 min pastovėti. Kepti kaip blynus.

Padažo gaminimas
Miltus šviesiai paskrudinkite. Vėliau miltus atskieskite pienu, sudėti nuplautus, griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir apie 10 min. pavirinkite. Sudėkite prieš tai riebaluose pakepintų smulkintų svogūnų, pagardinkite vištienos sultiniu ir sudėkite sviestą, pakaitinkite ant silpnos ugnies.

Garnyrui galima patiekti:
Šviežios virtos bulvės su krapiukais
Šviežių daržovių salotos

Į lėkštę dedame kepsnelius, juos užpilame paruoštu padažu, šalia sudedame virtas bulves ir šviežių daržovių salotas. Papuošiame krapų šakele.

Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
Virtinukai su mėlynėmis
 
 
 
Vištiena su naminiais makaronais

Vištiena su naminiais makaronais

2 2 2 2 2

 

Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos....

Gairės: Vištiena su naminiais makaronais, miltai, kiaušiniai, druska, žalumynai.

 
Šerniena su baravykų rissoto

Šerniena su baravykų rissoto

2 2 2 2 2

 

Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,...

Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.

 
Triušienos troškinys

Triušienos troškinys

2 2 2 2 2

 

Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma...
 
Šernienos kepsnys

Šernienos kepsnys

1 2 2 2 2

 

Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į...

Gairės: Šernienos kepsnys, bulvės, majonezas, česnakas.

 
Stirnienos kepsnys

Stirnienos kepsnys

1 1 1 2 2

 

Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių...

Gairės: Stirnienos kepsnys, sviestas, raudonas vynas, pipirai, druska.

 
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

1 1 1 1 1

 

Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes...

Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.

 
Triušienos guliašas su daržovėmis

Triušienos guliašas su daržovėmis

1 1 1 1 2

 

Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus...

Gairės: Triušienos guliašas su daržovėmis, morkos, žirneliai, kopūstas, sviestas, miltai, druska, Vorčesterio padažas.

 
Troškinta šerniena su daržovėmis

Troškinta šerniena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę...

Gairės: Troškinta šerniena su daržovėmis, svogūnai, morka, paprikos, mairūnai, bazilikas, druska, vynas.

 
„Netikras zuikis“

„Netikras zuikis“

1 1 1 1 1

 

Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti...

Gairės: Netikras zuikis, kiaulienos faršas, bulvės, česnakas, druska, juodieji pipirai, kiaušiniai, virtos morkos, svogūnai.

 
Farširuota Kalėdinė lydeka

Farširuota Kalėdinė lydeka

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo...

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

 
Tradicinis keptas karpis Kūčioms

Tradicinis keptas karpis Kūčioms

1 1 1 1 1

 

Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir...

Gairės: Tradicinis keptas karpis Kūčioms, kvietiniai miltai, aliejus, juodieji pipirai, raudonėliai, druska, džiūvėsėliai malti.

 
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai

2 2 2 2 2

 

Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską...

Gairės: Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai, filė, kiaušiniai, kapotos petražolės, smulkinti krapai, morka, druska, aliejus.

 
Netradicinė lydeka

Netradicinė lydeka

2 2 2 2 2

 

Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene...

Gairės: Netradicinė lydeka, žuvis, filė, pienas, batonas, kiaušiniai, druska, krakmolas, lašiniai.

 
Kepta višta su bulvėmis

Kepta višta su bulvėmis

1 1 1 1 1

 

Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais...

Gairės: Kepta višta su bulvėmis, broileris, citrina, aliejus, pipirai, petražolės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų