Mėsiškas padažas
- Ingredientai
4 dideli, atsidarę pievagrybiai;
1 indelis grietinėlės;
500 g kiaulienos;
3 šaukštai sojų padažo;
1 svogūnas;
druska;
pipirai;
prieskoniai pagal skonį.- Gaminimas
-
Mėsą supjaustome smulkiais gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Skaniausia bus kai mėsa bus gerai apkepinta.
Tuo tarpu supjaustome pievagrybius, taip pat smulkiais gabaliukais. Taip pat ir svogūną.
Mėsai apkepus pabarstome ją pipirais, druska ir kitais prieskoniais pagal skonį tada, dedame ją į vidutinio dydžio puodą ir įpylus truputėlį vandens paliekame ant silpnos ugnies.
Tada apkepiname pievagrybius. Juos kepiname tol, kol išgaruos beveik visos jų sultys (apie 7min). Jiems apkepus, sudedame juos ant mėsos, pamaišome ir įpilame kelis šlakelius sojos padažo.
Svogūną taip pat atskirai apkepinus ant sviesto, sudedame jį ant mėsos ir pievagrybių. Viską išmaišome ir paliekame kokioms 5 minutėms ant silpnos ugnies.
Tada supilame grietinėlę, išmaišome ir paliekame kokioms 45 minutėms troškintis. Jei po 45 minučių masė nėra tirštoka, galima įdėti šaukštą miltų sumaišytų su vandeniu, kad sutirštėtų.
Patiekalas skaniausiai patiekiamas ant makaronų - spagečių, ar jau pagal Jūsų fantaziją, be to su šiuo patiekalu nebijokite keisti ingredientų.
Gairės: pievagrybiai, grietinėlė, Kiauliena, sojų padažas, svogūnas, druska, pipirai, prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
Avokado kremas
Viską smulkiai sutrinti,česnaką supjaustyti stambiai ant lentutės, užberti druskos ir sutrinti. Viską kartu... |
Pievagrybių padažas
Susipjaustome pievagrybius mažais kubeliais. Į keptuvę dedame sviestą ir supilame pievagrybius. Lengvai pakepame.... |
Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas
Slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyvukus reikia... |
Agurkų mišrainė
Agurkus ir svogūnus supjaustome kubeliais, užpilame likusiais produktais, išmaišome ir paliekame 5... |
Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik
Pašalinkite paprikų sėklas ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite cukinijų odą,... |
Vakuotos šparaginės pupelės
Į puodą pripjaustyti šparaginių pupelių, sudėti visus produktus išskyrus actą. Pavirti 5 minutes... |
Aviečių džemas
Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |
Grybai žiemai
1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos. Jei grybus virėme be druskos, tai su druska... |
Česnakinis padažas
Padažą su majonezu gerai išmaišyti, įspausti česnakus (kas mėgsta aštriau - galima ir 3... |
Garstyčių ir sūrio padažas
Į įkaitintą keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir įdėkite garstyčias. Truputį pakaitinkite,... |
Agurkėlių padažas
Į majonezą su krienais ir pipirais įdėti labai smulkiai pjaustytą agurkėlį. Viską išmaišyti.... |
Grybų padažas
Pievagrybius supjaustyti riekelėmis ir pakepinti keptuvėje su sviestu, sudėti prieskonius - čiobrelius,... |