Salotinis „Gulbių ežeras"

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

Pirmajam, kaloringesniam mišrainės variantui reikės:
8 virtų kiaušinių,
200 g, rūkytos lašišos,
200 g. fermentinio sūrio,
4 šaukštų majonezo,
200 pievagrybių,
2 didesnių raudonų svogūnų,
citrininiai pipirai,
juodųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:
saujos špinatų,
ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
šaukšto garstyčių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
4 šaukštų majonezo,
žiupsnelio druskos.

Antrajam variantui, mažiau kalorijų turinčiam, reikės:
8 virtų kiaušinių, 200 g, rūkytos lašišos,
indelio grūdėtos varškės,
200 žalių pievagrybių,
2 raudonų svogūnų,
baltųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:
saujos špinatų,ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
5 šaukštų natūralaus jogurto,
žiupsnelio druskos.

Gaminimas

Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą, šaukštą garstyčių, citrinos sultis ir išplakti. Bus padažas, bei „ežero'' vanduo.
Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus „akmenys''. Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Ipilti kelis šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.
Dabar metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas „pilvas'' kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.
Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti „akmenis'', pasodinti „medžius'', „augalus'', „gėlę'', patupdyti kiaušinines gulbes.
Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!
Nuotraukoje patiekalas iš pirmo varianto produktų.

Gairės: mišrainė, pievagrybiai, kiaušiniai, lašiša, sūris.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu
 
 
 
Morkų suflė

Morkų suflė

2 2 2 2 2

 

Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir pertrinkite per...

Gairės: morkos, svogūnai, kiaušiniai, druska, sviestas, miltai, pienas, cukrus, pipirai.

 
Žalių salierų salotos

Žalių salierų salotos

2 2 2 2 2

 

Salierus smulkiai sutarkuokite, apšlakstykite citrinos sultimis, pasūdykite, užpilkite majonezu,...

Gairės: Salierai, svogūnas, majonezas, citrinos sultys, druska.

 
Dumplūnių salotos su svogūnais

Dumplūnių salotos su svogūnais

2 2 2 2 2

 

Dumplūnes supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais, įdėkite druskos, cukraus, citrinų rūgšties, malto...

Gairės: Dumplūnės, druska, cukrus, citrinų rūgštis, maltas cinamonas, svogūnai.

 
Mišrainė Širdelė

Mišrainė Širdelė

2 2 2 2 2

 

Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį...

Gairės: ryžiai, agurkas, kiaušiniai, fermentinis sūris, lukštentos krevetės, lašiša, majonezas, petražolė, krapai, sezamo sėklos.

 
Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas

Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"

1 1 1 1 1

 

Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,...

Gairės: bulvės, virtas kumpis, kiaušiniai, konservuoti pievagrybiai, majonezas, petražolės, krapai, česnakas.

 
Mišrainė su graikiniais riešutais

Mišrainė su graikiniais riešutais

1 1 1 1 1

 

Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu...

Gairės: svogūnai, kiaušiniai, obuoliai, graikiniai riešutai, fermentinis sūris, majonezas.

 
Sluoksniuotos salotos

Sluoksniuotos salotos

1 1 1 1 2

 

 Kiaušinių baltymus ir atšaldytą sviestą stambiai sutarkuojame, trynius ir sūrį smulkiai...

Gairės: kiaušiniai, sviestas, tunas, fermentinis sūris, svogūnų laiškai, majonezas, alyvuogės, druska.

 
Žuvies salotos

Žuvies salotos

2 2 2 2 2

 

 Sūdytame vandenyje išviriame makaronus. Žuvį supjaustome mažais gabalėliais. Nulupame ir supjaustome...

Gairės: Maži makaronai, rūkyta žuvis, obuolys, agurkas, batonas, krapai, svogūnų laiškai, majonezas, natūralus jogurtas, druska, pipirai.

 
Sluoksniuota mišrainė

Sluoksniuota mišrainė

1 1 1 1 1

 

Sviestą užšaldyti šaldiklyje. Kiaušinius kietai išvirti, tada trynius atskirti nuo...

Gairės: kiaušiniai, svogūnas, fermentinis sūris, sviestas, majonezas, petražolės, krapai.

 
Itališkos salotos

Itališkos salotos

2 2 2 2 2

 

 Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, perlieti šaltu vandeniu ir šiek tiek...

Gairės: makaronai, saliamis, virtas kumpis, sūris, agurkai, pomidorai, mėlynasis svogūnas, gūžinės salotos.

 
Rabarbarų salotos su agurkais

Rabarbarų salotos su agurkais

1 2 2 2 2

 

Rabarbarą supjaustyti plonomis skiltelėmis, nulupti salierą ir stambiai sutarkuoti, agurką supjaustyti...

Gairės: Rabarbarai, švieži agurkai, aliejus, druska, cukrus, malti pipirai.

 
Salotos su grūdėta varške

Salotos su grūdėta varške

2 2 2 2 2

 

Supjaustome pomidorus, agurką ir svogūną. Supjaustytas daržoves beriame į salotinę. Iš kukurūzų skardinės...

Gairės: Grūdėta varškė, konservuoti kukurūzai, pomidorai, agurkas, svogūnas, salotų prieskoniai, druska, žalumynai.

 
Itališko akcento gaivios salotos

Itališko akcento gaivios salotos

2 2 2 2 2

 

Agurką ir paprikas supjaustyti kubeliais, alyvuoges perpjauti pusiau ir viską sumaišyti. Įpilti alyvuogių...

Gairės: agurkai, saldžioji paprika, žaliosios alyvuogės, bazilikas, petražolės, vyno actas.

 
Nuostabiosios salotos

Nuostabiosios salotos

2 2 2 2 2

 

Ananaso griežinėlius nuvarviname, supjaustome mažais gabalėliais. Nuplautą ir išvalytą papriką ir pomidorą...

Gairės: pomidorai, ananasai, raudonosios paprikos, svogūno galvutė, česnakas, grietinė, druska, pipirai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų