Salotinis „Gulbių ežeras"

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

Pirmajam, kaloringesniam mišrainės variantui reikės:
8 virtų kiaušinių,
200 g, rūkytos lašišos,
200 g. fermentinio sūrio,
4 šaukštų majonezo,
200 pievagrybių,
2 didesnių raudonų svogūnų,
citrininiai pipirai,
juodųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:
saujos špinatų,
ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
šaukšto garstyčių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
4 šaukštų majonezo,
žiupsnelio druskos.

Antrajam variantui, mažiau kalorijų turinčiam, reikės:
8 virtų kiaušinių, 200 g, rūkytos lašišos,
indelio grūdėtos varškės,
200 žalių pievagrybių,
2 raudonų svogūnų,
baltųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:
saujos špinatų,ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
5 šaukštų natūralaus jogurto,
žiupsnelio druskos.

Gaminimas

Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą, šaukštą garstyčių, citrinos sultis ir išplakti. Bus padažas, bei „ežero'' vanduo.
Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus „akmenys''. Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Ipilti kelis šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.
Dabar metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas „pilvas'' kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.
Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti „akmenis'', pasodinti „medžius'', „augalus'', „gėlę'', patupdyti kiaušinines gulbes.
Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!
Nuotraukoje patiekalas iš pirmo varianto produktų.

Gairės: mišrainė, pievagrybiai, kiaušiniai, lašiša, sūris.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu
 
 
 
Meksikiečių salotos

Meksikiečių salotos

2 2 2 2 2

 

Visus produktus išplakame ir gauname marinatą. Išvalome krevetes. Jas užpilame paruoštu...

Gairės: čili pipiras, česnakas, citrinos sultys, medus, obuolių actas, pomidorai, avokadas, svogūnas, krevetės.

 
Krevečių salotos su kriaušėmis

Krevečių salotos su kriaušėmis

2 2 2 2 2

 

Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite...

Gairės: Kriaušės, ryžiai, konservuotos krevetės, kukurūzai, paprikos, citrinų sultys, petražolės, Salotų lapai, jogurtas, majonezas, karis.

 
Graikiškos salotos

Graikiškos salotos

1 1 1 1 1

 

Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skiltelėmis. Agurką nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais....

Gairės: pomidorai, šviežias agurkas, svogūnas, raudona, paprika, Fetos sūris, žaliosios alyvuogės, citrinų sultys, raudonėlis, druska, pipirai.

 
Salotos su lino sėklomis

Salotos su lino sėklomis

2 2 2 2 2

 

Kininį grybą užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 30 min. Iš visų ingridientų pagaminti padažą. Salotų lapus...

Gairės: Salotų lapai, pomidorai, ridikėliai, kininiai grybai, obuolys, lino sėklos, druska, cukrus, citrinos sultys, aliejus, garstyčios.

 
Pomidorų salotos su Mocarela

Pomidorų salotos su Mocarela

1 1 1 1 2

 

Pomidorus, sūrį supjaustome griežinėliais. Sudėlioti pomidorų ir Mocarelos griežinėlius galite kaip tik norite....

Gairės: pomidorai, Mocarelos sūris, salotų prieskoniai, bazilikas, juodieji pipirai, druska, alyvuogių aliejus, citrinų sultys.

 
Ryžių salotos

Ryžių salotos

2 2 2 2 2

 

Išvirti ir ataušinti ryžius. Kubeliais supjaustyti krabų lazdeles. Ryžius, supjaustytas krabų lazdeles...

Gairės: ryžiai, krabų lazdelės, konservuoti kukurūzai, salotų prieskoniai, juodieji pipirai, druska, citrinų sultys, alyvų aliejus.

 
Vyriškos salotos

Vyriškos salotos

1 1 1 1 1

 

Jautienos širdį arba kiaulienos liežuvius verdame ne mažiau kaip 2 val. Pievagrybius supjaustome...

Gairės: Kiaulienos liežuvis, jautienos širdis, pievagrybiai, agurkai, majonezas, druska, jogurtas, Kotanyi salotų prieskoniai.

 
Pusrytinės gaivios salotos

Pusrytinės gaivios salotos

2 2 2 2 2

 

Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios...

Gairės: Nerūgšti varškė, ananasai, agrastai, persikai, vyšnios.

 
Tuno salotos

Tuno salotos

2 2 2 2 2

 

Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos...

Gairės: Konservuotas tunas, pomidoras, juodosios alyvuogės, salotos, citrinų sultys, druska, pipirų mišinys.

 
Makaronų salotos su žuvimi

Makaronų salotos su žuvimi

1 1 1 1 2

 

Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,...

Gairės: Maži makaronai, rūkyta žuvis, obuoliai, agurkas, batonas, krapai, svogūnų laiškai.

 
Vištienos salotos su ananasais

Vištienos salotos su ananasais

2 2 2 2 2

 

Vištienos krūtinėlę išvirti ir supjaustyti kubeliais. Ananasus supjaustyti kubeliais, žirnelius...

Gairės: Vištienos krutinėlė, salotos, ananasai, konservuoti žalieji žirneliai, majonezas, petražolės.

 
Salotos su triušiena ir mandarinais

Salotos su triušiena ir mandarinais

2 2 2 2 2

 

Triušienos mėsą reikia išvirti, druskos įdėti pagal skonį. Išvirtą mėsą, mandarinus ir ananasus...

Gairės: Salotos su triušiena ir mandarinais, majonezas, ananasai, druska.

 
Šventinė mišrainė su liežuviu

Šventinė mišrainė su liežuviu

1 1 1 2 2

 

Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,...

Gairės: Šventinė mišrainė su liežuviu, koncervuoti žirneliai, virti kiaušiniai, liesas majonezas, druska, smulkinti krapai.

 
Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu

Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu

2 2 2 2 2

 

Liežuvį supjaustom smulkiais kubeliais, sumaišom su perlinėmis kruopomis. Dedam smulkiai supjaustytą...

Gairės: Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu, liesas majonezas, grietinė, universalūs prieskoniai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų