Kiaušiniai kevale

Įvertinimas: 2 / 5

Ingredientai

450 gramų kvietinių miltų;
150 gramų grietinės;
12 vienetų kiaušinių;
250 gramų margarino ar sviesto;
Druskos pagal skonį;
Žalių daržovių (agurkai, pomidorai, salotų lapai ar kt. – dekorui ir salotoms).

Gaminimas

Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau luptųsi) ir nulupkite kevalą. Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet sudėkite suplaktus du kiaušinius, padruskinkite ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Tuomet iškočiokite tešlą ir išpjaukite tokio dydžio apskritimus, kad ja galėtumėt apgobti kiaušinį ir suformuoti naują kiaušinio „kevalą“. Kiaušinius tešla apgobkite iš viršaus, apačioje gerai užtaisykite, kad neiširtų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min kol gražiai apskrus. Skanu patiekti su gaviomis salotomis: salotų lapai, agurkas, pomidoras ir labai tinka Velykiniam stalui. Patiekdami dekoruokite salotomis ir petražolėmis. Tokius kiaušinius galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.

Gairės: Kiaušiniai kevale, druska, daržovės, miltai, užkandis, sviestas, margarinas.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Aštrus kebabas
 
 
 
Krepšeliai su ikrais ir lašiša

Krepšeliai su ikrais ir lašiša

1 1 1 1 2

 

Į krepšelius dedame po šaukštelį raudonųjų lašišinių ikrų, aplink apjuosiame po...

Gairės: Krepšeliai su ikrais ir lašiša, alyvuogės, citrinos sultys, žalumynai.

 
Mišrainė prie alaus

Mišrainė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu...

Gairės: Mišrainė prie alaus, fermentinis sūris, majonezas, duonos džiuvėsėliai, česnakas, rūgštus obuolys, konservuotos pupelės.

 
Žirniai su spirgučiais

Žirniai su spirgučiais

1 1 1 1 2

 

Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską...

Gairės: Žirniai su spirgučiais, rūkyta šoninė, druska, pipirai, svogūnas, neriebūs lašinukai.

 
Aštrūs vištienos vėrinukai

Aštrūs vištienos vėrinukai

1 2 2 2 2

 

Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti...

Gairės: Aštrūs vištienos vėrinukai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, paprika, malti kmynai.

 
Česnakinis duonos bokštas

Česnakinis duonos bokštas

2 2 2 2 2

 

Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir...

Gairės: Česnakinis duonos bokštas, majonezas, fermentinis sūris, druska.

 
Kalmarai tešloje

Kalmarai tešloje

1 1 1 2 2

 

Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes....

Gairės: Kalmarai tešloje, krakmolas, druska, pipirai, miltai, kiaušiniai, kefyras, aliejus, majonezas.

 
Kepta duona su pikantiška mišraine

Kepta duona su pikantiška mišraine

1 1 1 1 1

 

Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,...

Gairės: Kepta duona, pikantiška mišrainė, kiaušiniai, sūris, česnakas, majonezas, aliejus, druska.

 
Užkandėlė prie alaus

Užkandėlė prie alaus

2 2 2 2 2

 

Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat...

Gairės: Užkandėlė prie alaus, morkos, balta duona, aliejus, česnekas, fermentinis sūris.

 
Lavašo suktinukas prie alaus

Lavašo suktinukas prie alaus

1 1 1 1 2

 

Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus...

Gairės: Lavašo suktinukas, užkandis, sūris, rūkyta lašiša, lydytas sūrelis.

 
Kepinukai

Kepinukai "Skanumėlis"

2 2 2 2 2

 

Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma....

Gairės: Užkandis prie alaus, kepinukai skanumėlis, majonezas, svogūnas, česnakas, rūkyta šoninė.

 
Aštrus kebabas

Aštrus kebabas

1 1 1 1 1

 

Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais...

Gairės: Aštrus kebabas, marinuoti agurkėliai, paperoni, majonezas, garstyčios, kiniški kopūstai.

 
Sviestinis Velykų avinėlis

Sviestinis Velykų avinėlis

1 1 1 1 1

 

Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės...

Gairės: Velykų avinėlis, sviestas, krienai, užkandis, druska.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų