Obuolinis čatnis
- Ingredientai
500 g kietų obuolių, supjaustytų riekelėmis;
500 g pomidorų, supjaustytų riekelėmis;
1 didelio svogūnas;
2 česnako skiltelių;
100 g smulkintų datulių;
10 vnt. juodųjų pipirų (arba 1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų);
½ arb. š. malto kardamono;
1 arb. š. maltų kalendrų;
2 valg. š. šviežių smulkintų petražolių;
1 valg. š. druskos;
200 ml vyno acto;
300 g cukraus.- Gaminimas
-
Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules, įpilkite vyno actą ir pradėkite kaitinti, nuimdami susidariusias putas. Vėliau įdėkite prieskonius ir virkite nuolat maišydami ant nedidelės ugnies apie 20 min., kol obuoliai suminkštės. Išpilstykite karštą čatnį į šiltus bei sterilius stiklainius ir uždenkite oro nepraleidžiančiais dangteliais. Skanaus.
Gairės: obuoliai, pomidorai, svogūnas, česnakas, datulės, juodieji pipirai, maltas kardamonas, maltos kalendros, smulkintos petražolės, druska, vyno actas, cukrus.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Kokosinukai
Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |
Obuolių pyragas su karamelė
Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais... |
Paprastai nepaprastas obuolių pyragas
Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... |
Sūrio pyragas
Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... |
Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm
Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... |
Šokoladiniai kiaušiniai lizduose
Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |
Pyragas su pudingu ir persikais
Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... |
Obuolių pyragas
Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... |
Keksas šakočio skonio
Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... |
Pikantiškas pyragas
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |